Hét evenement voor de creatieve, marketing, communicatie en media industrie in Nederland
Open Timetable

Effectief communicatie-onderzoek

Derde Effie Masterclass over effectief communicatieonderzoek

 

Door: Bastian Baas (Motvaction) - Bron: Adformatie

'In het reclamevak wordt het soms gezien als een moetje van de klant, anderen baseren hun hele strategie en creatieve idee erop; communicatie-onderzoek. Je kunt communicatie-onderzoek natuurlijk zien als een mogelijke showstopper voor jouw creatieve idee, óf je komt naar de derde Effie Masterclass om te zien hoe het je juist kan helpen. Je kunt een concept kapot onderzoeken, maar als je slim bent kan je onderzoek juist heel effectief inzetten.

We laten zien dat onderzoek aan de basis kan en heeft gestaan van vele succesvolle en effectieve campagnes die de doelgroep in het hart hebben geraakt. Daarnaast laten we de revue passeren hoe onderzoek ervoor heeft gezorgd dat geniale creatieve ideeën nóg veel beter werden en hoe de prestigieuze Effies Awards mede dankzij onderzoek werden opgeëist.

We staan niet alleen stil bij de verschillende typen onderzoek zoals insights generatie, conceptontwikkeling, concept pretesting, posttesting en campagnetracking en hun specifieke bijdrage in het proces, maar ook in het bijzonder welke beïnvloedingsstrategieën geschikt zijn voor welk soort campagne en communicatiedoelstelling. Wanneer zet je het meest effectief ‘attractiveness’ in of ‘social proof’ en welke doelgroepen worden overtuigd door ‘humor’ of juist door het gebruik van ‘authority’?

Deze derde Effie masterclass helpt je bij het vergroten van de effectiviteit van jouw volgende campagne en de kans van een Effie Award op je nachtkastje wordt weer een stuk groter.'

Bastian Baas, Sr. Strategy Consultant, Motivaction Research & Strategy

 

Over Effie

De Effie is de wereldwijde prijs voor effectieve communicatie die in meer dan 30 landen verspreid over 5 continenten wordt toegekend. De Effie is eigendom van Effie Worldwide, Inc. gevestigd in New York (VS) en wordt sinds 1983 in Nederland uitgereikt. Inzenders voor de Effie moeten aantonen dat de communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat. Deze veruit belangrijkste communicatieprijs van Nederland wordt georganiseerd door de VEA (vereniging van communicatieadviesbureaus) en BVA (bond van adverteerders).

Meer informatie: www.effie.nl

t 030 - 275 96 25 - E info@24festival.com
24Festival wordt georganiseerd door de VEA Vereniging van communicatie-
adviesbureaus, BVA bond van adverteerders en de adfogroep

Sluit

Locatie • 24Festival

Het Concertgebouw
Concertgebouwplein 10, 1071 LN Amsterdam Route

Volg • 24 festival

Contact • 24 festival

Registratie & productie
PINO communicatie | evenementen | congressen
T 030 275 96 25
E info@24festival.com

Postadres
24Festival
Van Limburg Stirumstraat 8
3581 VA Utrecht

Programma congres
Rogier Mulder
E rogiermulder@hashtagverder.nl
M 06 52 814 091

Sales & Partnerships
Rafael de Bruin (Adfo groep)
E rafaeldebruin@adfogroep.nl
M 06 10 14 00 79

Effie Awards
Irma van Os
E irma@vea.nl
M 06 52 52 38 73